Besökare

torsdag 28 juni 2012

Bevara Klippans natur i Bjärsgård

Hejsan!
Jag vill gärna sprida ordet om att PEAB och Gyllenstjerna planerar sätta upp 10 vindmöllor på 150 m kring Bjärsgård. Detta är inte särskilt önskvärt för varken dem som bor i området, för dem som rider, motionerar eller promenerar med sina djur där. Vägarna breddas, partier rensas för att de ska stå där och när vintertid går på får man inte vara inom 400 m till en sån där sak -med risk för isfall. Elen blir inte billigare, huspriserna faller, de för oväsen dag som natt och de utrotningshotade fladdermusen hotas ytterligare -även andra djur. Och inte tala om att skolbarnen går på utflykter!

Det är även sagt sen innan att när bergstäkten stängs ner ska det bli en bad och fiskesjö - och det hade ju vart underbart! Men hur underbart hade det varit med dessa sakerna snurrandes över våra huvuden...? Detta är ju Klippans närmsta naturområde och ska vi verkligen behöva se dessa sakerna här?

Jag vill också säga att jag/vi är inte emot vindkraftverk, men de måste inte ha det här i närbebyggt område där husen kommer att stå som närmst ca 6, 7, 800 meter ifrån! Det är inte ens tillåtet!

Kika gärna in och/eller gå med i de FB-sidorna som lagts upp - där finns mer info. Och skriv gärna på namnlistan om att bevara Bjärsgårds natur.

Man kan läsa lite om detta också i veckans lokaltidning.

Tack =)

SIDAN: https://www.facebook.com/bevarabjarsgard

GRUPPEN: https://www.facebook.com/groups/450157508329325/

NAMNLISTAN: http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=6710#.T-x8RrWdBYW


1 kommentar:

Pia sa...

brudeparret er fra Graphic45 papiret.
du må have en dejlig weekend
knus Pia